Data modificării:

Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus – instituție de o importanță deosebită pentru comunitate

INSTITUȚIE DE IMPORTANȚĂ DEOSEBITĂ

Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus – instituție de o importanță deosebită pentru comunitate

În 2012 când am fost ales primar pentru prima dată, Spitalul din Vișeu de Sus era o instituție în pragul falimentului. Avea datorii de peste 57 miliarde lei vechi, medici puțini, clădiri în paragină, aparatură învechită, fiind în pragul de a-și închide porțile.
Consider că sănătatea este o componentă importantă a oricărei societăți, astfel că soarta spitalului nostru nu mi-a fost deloc indiferentă. Vrând să găsesc soluții pentru a evita închiderea acestei instituții, am propus angajarea unei firme de audit și management spitalicesc, care a făcut o analiză amplă a situației spitalului, cheltuielilor acestuia și a propus soluții necesare redresării economice. În același timp, căutând soluții tehnice pentru reducerea cheltuielilor cu întreținerea corpurilor de clădiri, am ajuns la concluzia că renunțarea la sistemul pavilionar prin construirea unor noi spații, după standarde europene, este soluția cea mai bună. Astfel, a fost realizat un prim proiect, respectiv: ”Reabilitarea, modernizarea , extinderea și dotarea Spitalului orășenesc Vișeu de Sus”. Pentru acesta au fost alocate sume nerambursabile în valoare totală de peste 3.800.000 euro (trei milioane opt sute mii euro) + TVA!
Având alături pe Dl. Cristian Vlad, managerul Spitalului Vișeu de Sus, cu care am făcut o echipă foarte bună, am continuat proiectele pentru spital, astfel că, pentru dotarea acestuia cu aparatură medicală, s-au mai obținut 1.750.000 euro (un milion șapte sute cincizeci de mii euro) + TVA, nerambursabili. De asemenea, s-a obținut suma de 2.400.000 euro (două milioane patru sute de mii euro)+TVA, nerambursabili, pentru construirea Ambulatoriului Spitalului Vișeu de Sus, cu 25 de cabinete medicale complet dotate și utilate cu aparatură medicală de ultimă generație, pentru aproape toate specialitățile medicale.
S-a finalizat studiul de fezabilitate pentru un alt corp de clădire, cu 6 nivele și heliport, în valoare totală de peste 20 milioane euro, proiectul urmând a fi finanțat din fonduri europene.
La finalul acestor lucrări vom beneficia de unul din cele mai moderne și dotate spitale din România.
Nu am uitat nici faptul că actul medical presupune și resursă umană. În momentul de față avem 32 medici (numai în ultimii 4 ani au venit peste 10 noi medici), care activează în spital și încă 10 rezidenți care sperăm că vor rămâne să lucreze aici după finalizarea rezidențiatului.
Un alt obiectiv aflat în faza executării studiului de fezabilitate este amenajarea unor locuințe de serviciu pentru personalul medical.
Sunt convins că un spital modern și dotat la standarde europene va atrage și alți medici, iar calitatea actului medical va fi una mult îmbunătățită.
Lucrările de modernizare a spitalului au început la data de 01.08.2018 și cu putere de muncă de la Bunul Dumnezeu le vom duce la bun sfârșit!
Vă mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordată!
Cu respect,
Primar Vasile Coman


Sursa facebook
Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus

Anunțuri și Noutăți

Reducerea riscului de infecții nosocomiale
21.02.2024

Reducerea riscului de infecții nosocomiale

Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, in calitate de Beneficiar, și Ministerul Sănătății, în calitate de Coordonator de ... citește
Mamografii Gratuite
14.06.2023
Expirat în 24.06.2023 ora 00:00

Mamografii Gratuite

Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus împreună cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca realizează ... citește
Ordinul „Meritul Sanitar” şi Medalia „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler
12.04.2023

Ordinul „Meritul Sanitar” şi Medalia „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalului Orășenesc Vișeu de ... citește
SPITALUL ORĂȘENESC VIȘEU DE SUS

Locuri de Muncă


Concurs pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică al Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus
18.08.2023
Expiră în 07.08.2023 ora 14:00

Concurs pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică al Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus

În conformitate cu prevederile Ordinul nr. 1.520 din 22 decembrie 2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi ... citește

Partenerii Euromedica Hospital Baia Mare