Secții

Anestezie și terapia intensivă (ATI)

Anestezia și terapia intensivă (ATI) este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, pe de-o parte condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice/terapeutice, iar pe de altă parte, suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfuncțiilor/leziunilor de organ.
mai multe detalii

Dispensar TBC

Pneumologia (din greaca pneumon = plămân + logos = știință) este o ramură a medicinei care studiază aparatul respirator (plămânii, bronhiile, pleura) în condiții normale și patologice.
mai multe detalii

Dermatovenerologie

Dermato-venerologia reprezintă o specialitate medicală ce se ocupă de totalitatea patofenomenelor care se produc la nivelul organului cutanat (piele, mucoase accesibile, fanere), la orice vârstă, inclusiv boli cu transmitere sexuală (venerice).
mai multe detalii

Neonatologie

Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului sănătos, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea și protejarea pentru menținerea în viață a nou-născutului prematur.
mai multe detalii

Obstetrică-ginecologie

Obstetrică - ginecologie reprezintă o specialitate medicală care se ocupă cu studiul morfo-fiziopatologiei organelor genitale feminine ca parte a întregului organism, al proceselor biologice legate de reproducere și tratamentul stărilor patologice din sfera genitală.
mai multe detalii

Ortopedie-traumatologie

Ortopedia și traumatologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor.
mai multe detalii

Otorinolaringologie – ORL

Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor
mai multe detalii

Chirurgie generală

Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică etc.
mai multe detalii

Compartiment Cardiologie și Diabet zaharat

Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice este specialitatea medicală ce implică însușirea abilităților privind screeningul, diagnosticul, măsurile de prevenție și managementul clinic general al tuturor aspectelor diabetului zaharat și al complicațiilor sale (acute și cronice), cât și al bolilor metabolice.
mai multe detalii

Medicină internă

Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne.
mai multe detalii

Boli Infecțioase

Sub denumirea de boli infecțioase este reprezentată specialitatea medicală care se ocupă cu studiul bolilor provocate de agenți infecțioși transmisibili și netransmisibili, precum și cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor provocate de prioni, virusuri, bacterii, fungi, paraziți și alți agenți patogeni.
mai multe detalii

C.P.I.A.A.M.

Activitatea de supraveghere prevenire, limitare şi control a infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM) se desfăşoară conform Ordinului M.S. nr.1101/2016 şi face parte din obligaţiile profesionale ale personalului. IAAM reprezintă o problemă de sănătate publică, cu importanţă deosebită în plan epidemiologic, clinic şi economic. Rata IAAM este un indicator al calităţii şi siguranţei pacientului.
mai multe detalii

Compartiment primiri urgențe cpu

Compartimentul de primire urgențe (CPU) este secția aflată în structura unui spital orășenesc, municipal sau în structura spitalelor aparținând ministerelor și instituțiilor cu rețele sanitare proprii, cu personal propriu, special pregătit, destinată triajului, evaluării și tratamentului de urgență ale pacienților cu afecțiuni acute care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportați de ambulanțe
mai multe detalii

Farmacie

Farmacia este, la modul general, știința și tehnica preparării și distribuirii medicamentelor.
mai multe detalii

Laborator analize medicale

Medicina de laborator este o specialitate medicală din grupul specialităților paraclinice, care are ca obiect de activitate efectuarea investigațiilor de laborator pe eșantioane de produse biologice prelevate de la pacienți, sau din mediul care poate afecta pacienții, în scopul de a contribui la stabilirea diagnosticului, sau la evidențierea dinamicii modificărilor fiziologice și fiziopatologice din organism.
mai multe detalii

Laborator radiologie si imagistică

Radiologia este specialitatea medicală care folosește imagistica medicală pentru a diagnostica și trata bolile din corpul uman și al animalelor.
mai multe detalii

Neurologie

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.
mai multe detalii

Oftalmologie

Oftalmologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lacrimar.
mai multe detalii

Pediatrie

Pediatria este o specialitate medicală care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor întâlnite la copii. Tratamentul acestor boli este diferit față de cel al adulților.
mai multe detalii