Despre noi

Bine ati venit!
Spitalul Orăsenesc Viseu de Sus este unitate sanitară cu paturi, utilitate publică, cu personalitate juridică, proprietate publică, care asigură servicii medicale spitalicesti.
Înfiinţat în anul 1947, pavilioanele si în 1984 blocul nou, coordonat de Ministerul Sanatatii Publice, în subordinea Autoritatii de Sănătate Publică Maramures, in contract de furnizare de servicii medicale cu Casa de Asigurari de Sanatate Maramures.
Sediul unităţii este în orasul Viseu de Sus, str 22 Decembrie, nr. 1.
Unitatea dispune si de o sectie exterioara in Poienile de sub Munte. Spitalul Orasenesc Viseu de Sus este o unitate spitaliceasca de tip pavilionar care se intinde pe o suprafata de 4,7 ha. avand o suprafata construita de: 6.600 mp;
– Pavilioane 820 mp;
– Cladire „Pediatrie” 2.300 mp;
– Anexe.

Cea mai mare parte a cladirilor au fost construite la sfirsitul secolului XIX si inceputul secolului XX constituind o unitate militara care a functionat pana prin anii 1946-1947 cand au inceput recompartimentari, renovari si transformari, formandu-se nucleul viitorului spital, adaugandu-se noi cladiri care sa inbunatateasca activitatea spitaliceasca.

La sfirsitul anilor 1960 au fost realizate urmatoarele dotari:
– centrala termica pe combustibil lichid
– retele de termoficare (aprox. 3000 mld.)
– introducerea incalzirii centrale in cladirile existente
– alimentarea cu apa si canalizarea intregii incinte Pavilioanele (P) au fundatiile din beton, peretii din zidarie (caramida), planseu din lemn ecarisat, sarpanta din lemn rotund pe scaune, invelitori din tigla si azbociment, pardoseli reci.

La inceputul anilor 1980 a fost construita cladirea „Pediatrie” (D + P + 4) cu o suprafata desfasurata de 3.819 mp. Spitalul dispune de statie de epurare proprie, grup electrogen si sursa proprie de apa, acestea necesitand R.K.